Kesäteatteri on tutustumisen arvoinen kokemus

Kesäteatteri on tutustumisen arvoinen kokemus

Kesäteatteri on oikea elämys kenelle tahansa. Ne tarjoavat lähes kaiken ikäisille vaihtelevia näytöksiä. Useat näytökset sopivat myös koko perheelle, joten esitykset ovat loistava vaihtoehto perheen yhteisen vapaapäivän viettoon. Mutta mikä tällainen teatteri on? Ne ovat kesäisin järjestettäviä teatterinäytöksiä, joista voi nauttia usein ulkotiloissa. Ne tarjoavat usein katetut katsomot sadepäivien varalle. Mukaan voi ottaa myös eväät, vaikkakin monissa teattereissa on myös ruokailumahdollisuudet teatterin puolesta.

Nämä teatterit aloittavat näytöksensä yleensä toukokuussa ilmojen lämmettyä ja lopettavat elokuun loppupuolella. Katsojilla on koko kesä aikaa nauttia niiden tarjonnasta. Suomessa toimii kesäteatteri hyvin monilla paikkakunnilla, joten näytöksiä katsoakseen ei välttämättä joudu matkustamaan pitkiä matkoja.

Tarjolla erilaisia elämyksiä

Kesän ulkoilmaesitys tarjoaa aivan erilaista tunnelmaa kuin sisätiloissa järjestetyt teatteriesitykset. Niissä on hyvin rento ja kesäinen tunnelma. Tosin sadekaan ei aina haittaa, koska moni teatteri tarjoaa katoksen katsomon ylle. Eivät kuitenkaan aivan kaikki, joten katos ja sää kannattaa tarkastaa etukäteen.

Kesäteatteri tarjoaa myös ulkotiloihin sijoittuviin kohtauksiin puitteet luonnostaan. Se tuo loistavan lisän esitykseen kuin esitykseen. Esimerkiksi oikea metsä tai puut lavasteena ovat aivan eri asia kuin esimerkiksi pahvista valmistettu kulissi. Ulkoilmassa järjestetty esitys mahdollistaa myös monia muita ominaisuuksia, joita sisätiloissa ei voisi aina järjestää. Esitykset voivat sisältää esimerkiksi autoja.

Mitä kannattaa huomioida kesäteatteriin lähtiessä?

Siitä tulee hauska ja ikimuistoinen kokemus, kunhan muistaa muutaman tärkeän asian ennen paikan päälle lähtemistä. Niitä ovat esimerkiksi seuraavat asiat:

  • Huomioi sää vaatetuksessa
  • Tarkista katoksen saatavuus, mikäli on luvattu vesisadetta
  • Tarkista millaisen ruokatarjoilun se tarjoaa
  • Joskus kannattaa varata hyttysmyrkky hyttysten varalle

Millaisia esityksiä voi olla tarjolla?

Kesäteattereiden tarjonta on nykyään monipuolinen ja ne voivatkin tarjota lähes mitä vain. Esitykset voivat olla esimerkiksi lasten esityksiä, komedioita, musikaaleja, kuuluisien suomalaisten kirjailijoiden teksteihin pohjautuvia näytöksiä ja monia muita vaihtoehtoja. Kannattaa siis tarkkailla ajankohtaista ohjelmistoa. Samalla voi tutustua ruoka- ja juomatarjoiluun, jotta tietää tarvitseeko omat eväät mukaan.

Esitykset tarjoavat usein erilaisia ostettavia ruoka- ja juomatarjoiluja, joten omia eväitä ei useinkaan tarvitse ottaa mukaan. Eväät voivat kuitenkin olla hyvä idea etenkin silloin, jos mukana on lapsia. Esitykset voivat olla melko pitkiä lasten makuun ja niiden aikana voi hyvinkin tulla nälkä. Ulkoilmakatsomoissa voi yleensä nauttia esimerkiksi pillimehua ja leipää samalla esityksestä nauttien.