Lastenteatterin esiintyjiä

Lastenteatteri viihdyttää myös aikuisia

Lastenteatteri on viihdyttävä paikka koko perheelle. Toki mukaan kaivataan lapsenmielisyyttä ja heittäytymistä, mutta pääosin esityksistä pyritään tekemään sellaisia, että myös aikuiset viihtyisivät. Jos aikuisilla on kovin tylsää, eivät he ehkä halua toiste niin innokkaana lähteä mukaan. Lasten riemu on kuitenkin asia, joka saa niin vanhemmat kuin esiintyjätkin jaksamaan monia asioita.

Esitykset iän mukaan

Teatteriesityksiäkin on totta kai monenlaisia. Eivät kymmenenvuotiaat ehkä jaksa kiinnostua samoista kuin vielä viisivuotiaana kiinnostuivat. Lasten kohdalla jo muutama vuosi tekee suuren eron siihen, millaista sisältöä he jaksavat katsella. Myös heille samaistuminen on tärkeää ja jos tarina tai henkilöt eivät ole siihen sopivia, voi olla, että palaute ei ole niin ylistävää kuin voisi muuten olla.

Teatteri on kuitenkin paikka, johon lapsia olisi hyvä tutustuttaa. Kulttuuri on tärkeää ja lapsetkin nauttivat siitä. On jännittävää, kun vaikka pukeudutaan vähän paremmin ja lähdetään katsomaan esitystä. Tai koulun retket, kun päästään ehkä bussilla isompaan kaupunkiin kavereiden kanssa. Kaikilla ei kotikaupungissaan ole välttämättä teattereita tarjolla, jolloin tällaiset kokemukset ovat ainutlaatuisia.

Lastenteatteri – klassiset esitykset

Monet tuotannot jatkuvat vuosi toisensa jälkeen. Esimerkiksi Ronja Ryövärintytär on suosittu. Sitä on esitetty monissa teattereissa niin kauan kuin jaksaa muistaa. Ja aina se on yhtä jännittävä. Herkemmän lapsen kanssa on hyvä ehkä hieman varautua tapahtumiin. Tutuimmista näytelmistä on usein kirja tai elokuva myös, josta tarinaa voi käydä läpi.